kids Greece

Extreme Sports για παιδιά… με πρότυπο τον Ταρζάν

Να ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν προωθώ την ιδέα του να βάζουμε τα παιδιά στη διαδικασία των extreme sports, των ακροβατικών και άλλων επικίνδυνων αθλημάτων, επειδή ενδεχομένως αρέσουν σε εμάς ή επειδή έτσι θα τα «σκληραγωγήσουμε». Ίσα-ίσα, είμαι της άποψης ότι αν μας αρέσουν τα extreme sports, καλό είναι να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας και να τα εξασκούμε χωρίς τα παιδιά -σε αυτό, καταλυτικό ρόλο παίζει το έτερον ήμισυ, ο μπαμπάς ή η μαμά, που θα πρέπει να βρει μια λύση για να περάσει όμορφα με τα παιδιά κάπου εκεί κοντά και μετά να βρεθούμε όλοι μαζί χαρούμενοι στο οικογενειακό τραπέζι!

Οι επιλογές που προτείνουμε εδώ είναι για γονείς που έχουν παιδιά… Ταρζάν. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να βάλουμε τα παιδιά σε μια διαδικασία «εκπαίδευσης» με την καθοδήγηση ειδικών, που θα βοηθήσει «ριψοκίνδυνα» παιδιά να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της φύσης, να γίνουν υπεύθυνα απέναντι στον εαυτό τους και τους γύρω τους και να μάθουν να υπακούν σε κανόνες, περιορίζοντας το ριψοκίνδυνο «εγώ» τους για χάρη της ομάδας.

  1. Μία λύση για ατρόμητα παιδιά είναι οι Πρόσκοποι. Ελάτε σε επαφή με τους Προσκόπους της γειτονιάς σας και δοκιμάστε αν είναι κάτι που ταιριάζει σε εσάς και τα παιδιά σας. http://www.sep.org.gr
  2. Μαθήματα ακροβατικών και τσίρκου στη σχολή Circus Dayz. H Ειρήνη Γκούροβα είναι η ιδανική δασκάλα να τιθασεύσει τα ανήσυχα πνεύματα με παιχνίδια ισορροπίας και εναέρια ακροβατικά. Κάθε Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται μαθήματα για δύο ηλικιακές ομάδες. Ενδείκνυται για κορίτσια (-αράχνες)! http://www.circusdayz.gr/
  3. Δοκιμάστε να τα φέρετε σε επαφή με την ιππασία. Πέρα από τις θεραπευτικές της ιδιότητες, είναι ηρεμιστική! Υπάρχουν πάρα πολλοί ιππικοί όμιλοι στην Αττική, όπου έμπειροι εκπαιδευτές παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, μεταξύ άλλων, στον Κουβαρά http://www.ippikosomiloskouvara.com/, στη Βαρυμπόμπη http://iovop.gr/, στο Μαραθώνα http://www.keim.gr/και στο Κορωπί http://attikosomilosippasias.gr/.
  4. Μια άλλη ιδέα είναι η συμμετοχή όλης της οικογένειες σε δραστηριότητες των ορειβατικών συλλόγων. Έμπειροι εκπαιδευτές και οδηγοί βουνού πραγματοποιούν οργανωμένες πεζοπορίες και μαθήματα σκι για όλη την οικογένεια. Λίστα πεζοπορικών και ορειβατικών συλλόγων θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.pezoporia.gr, αλλά οι πιο κοντινοί στην Αθήνα είναι ο ΕΟΣ Αθηνών http://eosathinon.gr και ο ΕΟΣ Αχαρνών http://www.eosacharnon.gr. Ενίοτε διοργανώνουν και κατασκηνώσεις στα καταφύγιά τους την περίοδο των σχολικών διακοπών.
  5. Μια ακόμα επιλογή για μεγαλύτερα παιδιά είναι η «εναλλακτική» κατασκήνωση στη φύση κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Ενδεικτικά, το Αχαϊκό Χωριό κοντά στο Αίγιο είναι μια κατασκήνωση με πολλές δραστηριότητες «επιβίωσης» www.κατασκηνωση.gr/, η Eco Action διοργανώνει κατασκήνωση για παιδιά από 7 – 16 ετών στο Λάδωνα http://www.ecoaction.gr, ενώ Trekking Hellas έχει πρόγραμμα κατασκηνώσεων για παιδιά στην Πάρνηθα, στο Περτούλι και στην Ευρυτανία. http://www.trekking.gr.
  6. Ειδικά προγράμματα για όλη την οικογένεια τα Σαββατοκύριακα και κατόπιν συνεννόησης διοργανώνουν πολλές ιδιωτικές εταιρείες extreme sports με έμπειρους οδηγούς και εκπαιδευτές σε πολλά όμορφα μέρη της Ελλάδας. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς.
  7. Μια ημερήσια εκδρομή στο Adventure Park στη Μαλακάσα θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ δραστήρια παιδιά να «βγάλουν το άχτι τους» και στους υπόλοιπους της οικογενείας να σκαρφαλώσουν στα δέντρα και να περπατήσουν σε τεντωμένο σχοινί -με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας φυσικά. http://www.adventure-park.gr.

    WP_20170326_15_00_39_Rich.jpg

    Enter a caption

 

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Extreme Sports για παιδιά… με πρότυπο τον Ταρζάν

Σχολιάστε