Messenia kids summer Peloponnese

Μια φάρμα με …καλλιτεχνικές ανησυχίες

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, στο δρόμο προς τη Μεγάλη Μαντινεία βρίσκεται το Αγρόκτημα Μαρίνη, ένα πρότυπο πολιτιστικό αγρόκτημα, που αναδεικνύει την αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Σε μια έκταση 5.500τ.μ. η «Art Farm» φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, εργαστήρια για μεγάλους και μικρούς, καθώς και συναυλίες στο αμφιθέατρο τα καλοκαίρια, αλλά και σχολεία της περιοχής όλο το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν με βιωματικές δραστηριότητες την καλλιέργεια της γης και την επεξεργασία των καρπών της.

Στο χώρο της «καλλιτεχνικής» αυτής φάρμας, σας δίνεται η δυνατότητα να ζήσετε κοντά στη φύση, καθώς παρέχεται η διαμονή σε δεντρόσπιτα και σκηνές. Τα δεντρόσπιτα χωράνε μέχρι δύο άτομα και η μεγάλη σκηνή τρία. Στο χώρο, υπάρχει καφέ και η δυνατότητα για προετοιμασία φαγητού με προϊόντα της φάρμας (από τις κοτούλες, τις κατσίκες κ.λ.π.). Η Μαριγώ, ένα πανέμορφο γαϊδουράκι, είναι μεγάλη ατραξιόν για τα παιδιά!

Σαν πας στην Καλαμάτα…

Αν πάλι δεν είστε πολύ της φύσης, στην Καλαμάτα, η οποία απέχει πλέον μόνο δυόμιση ώρες από την Αθήνα, θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία φιλικά προς τα παιδιά, όπως το Elite City Resort (www.elite.com.gr), το Plaza (http://hotelplazakalamata.gr) και το Filoxenia (www.filoxeniakalamata.com). Η βόλτα στο Κάστρο της όταν ο ουρανός είναι διαυγής και μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε, όπως και μια βόλτα γύρω από την πλατεία Αγίων Αποστόλων, όπου βρίσκεται ο «Τζίμης» με τα καλύτερα σουβλάκια. Αν ταξιδεύετε με παιδιά, κάντε μια βόλτα στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων, με τα παλιά τρένα και τις παιδικές χαρές, ενώ αν θέλετε να περιηγηθείτε έξω από την πόλη, η Αρχαία Μεσσήνη βρίσκεται στη μισή ώρα, ενώ προς την αντίθετη κατεύθυνση, μπορείτε να ανεβείτε στο «Μπαλκόνι του Ταΰγετου» για φασολάδα. Για ένα ξεχωριστό κόκορα με μακαρόνια, πηγαίνετε στο Πήδημα στο «Μύλο» (πέρα από το ότι τα παιδιά θα φάνε καλά, το μέρος είναι τέλειο για παιχνίδι, επομένως και για να συνεχίσετε εσείς να τρώτε με την άνεσή σας). Έχετε υπ’ όψιν σας ότι μόλις τελειώσει η κατσαρόλα, το μαγαζί κλείνει!

Για περισσότερες πληροφορίες για την Art Farm επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.artfarm.gr

Σχολιάστε